پ

مرحله اول نوزدهمین آزمون ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم، صبح امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت‌ماه به صورت همزمان در سراسر کشور برگزار شد.

مرحله نخست به صورت هماهنگ در ۸۵ حوزه در سراسر کشور به طوری که ۷۲ درصد از متقاضیان را بانوان تشکیل داده بودند، برپا شد و بر طبق خبر مسئول دبیرخانه ملی حفظ قرآن کریم امسال بیش از دو هزار نفر بیش از سال گذشته در این آزمون شرکت داشتند.

آزمون اعطای مدرک به حفاظ
در طول  ۱۸ سال برگزاری این آزمون، ۱۰۴ هزار و ۷۲ نفر در آزمون‌ها شرکت کردند. سه هزار و ۶۲۳ نفر در رشته حفظ  ۱۰ جزء و هزار و ۴۱۳ نفر در رشته حفظ ۲۰ جزء و پنج هزار و ۹۳۱ نفر در حفظ کل مدارک خود را دریافت کردند. این افراد مشمول درجات سه تا پنج می‌شوند و در درجه دو که به آنها حافظ ممتاز قرآن اطلاق می‌شود، ۲۹۵ نفر و در درجه یک که درجه استادی است و علاوه بر حفظ قرآن باید سابقه ۱۰ سال تدریس را داشته باشند، نیز تنها ۱۸ نفر موفق به دریافت مدرک شده‌اند.


بیشتر ببینید و بخوانید؛


حافظان قرآن

در آزمون صبح امروز به ازای هر جزء سه سؤال در زمینه ترجمه آیات و دو سؤال در زمینه حفظ آیات مطرح شد. برای حافظان ۱۰ جزء ۵۰ سؤال، برای حافظان ۲۰ جزء ۱۰۰ سؤال و برای حافظان کل، ۱۵۰ سؤال مطرح شد و به ازای هر سؤال یک دقیقه فرصت برای پاسخگویی داشتند.

آزمون سراسری اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن برگزار شد + عکس
خردسال‌ترین ثبت‌نام‌کننده در این آزمون سه کودک هفت‌ساله از استان‌های خوزستان، خراسان جنوبی و یزد و مسن‌ترین آنها پیرمرد ۷۷ ساله از آذربایجان شرقی بوده است.

آزمون تخصصی قرآن

یادآور می‌شود، طرح ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم، مصوبه شماره ۵۷۳ شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده و بر همین اساس، قبول‌شدگان و دارندگان مدارک تخصصی حفظ می‌توانند از مزایایی همچون اعطای مدرک همتراز کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکتری، مزایای درجات هنری، امتیازات اداری، استخدامی و اعطای کمک‌هزینه تحصیلی برخوردار شوند.

به‌ کسانی که در رشته‌های این دوره حائز امتیاز لازم شده و قبول شوند در پنج درجه، مدرک تخصصی با امضای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان تبلیغات اسلامی صادر و اعطا خواهد شد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.