به گزارش ایکنا، صد و چهلمین جلسه مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی با حضور اعضای این مجمع و در دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی و به منظور بررسی دو دستور برگزار شد.
رحمان دهقانی، دبیر مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی در مورد مصوبات این جلسه گفت: در این جلسه دو دستور مورد بحث و بررسی قرار گرفت. اولین دستور در خصوص آئیننامه کمکهزینه تحصیلی به حافظان و قاریان ممتاز قرآن کریم بود. یکی از موثرترین تشویقهای نخبگان قرآنی در کشور، اعطای کمکهزینه تحصیلی و حمایت از تحصیل آنها در مقاطع مختلف دانشگاهی است که از سال ۱۳۹۰ شروع شده و به جهت وجود مسائل مالی در آییننامه آن، نیاز به بازنگری سالانه دارد.
معاون هماهنگی و نظارت راهبردی شورای توسعه فرهنگ قرآنی با اشاره به اینکه بهروزرسانی و تصویب موارد اصلاحی این آئیننامه از سوی شورا به مجمع مشورتی واگذار شده است، گفت: تمامی تصمیمهای جلسه امروز در این خصوص به سازمان مجری این طرح که سازمان اوقاف و امور خیریه است، ابلاغ خواهد شد.
وی به تعیین سقف کمکهزینه تحصیلی به مشمولان اشاره و اظهار کرد: بر اساس آنچه در این جلسه به تصویب رسید، مقرر شد سقف کمکهزینهها، ۲۰ درصد نسبت به سال ۱۴۰۲ افزایش یابد. بر همین اساس سقف پرداخت کمکهزینهها در سال تحصیلی ۱۴۰۳ – ۱۴۰۴ در مقطع دکتری ۲۶۵ میلیون ریال، در مقطع کارشناسیارشد ۷۰ میلیون ریال و در مقطع کارشناسی و کاردانی ۵۲ میلیون ریال خواهد بود. این پرداختها مشروط به عدم تحصیل همزمان دانشجو در دو مقطع تحصیلی به صورت همزمان است.
دبیر مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی گفت: همچنین برای دانشجویانی که در دورههای روزانه دانشگاههای دولتی تحصیل میکنند نیز این رقم افزایش ۲۰ درصد نسبت به سال ۱۴۰۲ خواهد بود. به این ترتیب حداکثر کمکهزینهها به ترتیب از دکتری تا کاردانی ۲۹، ۲۴، ۲۲، ۱۷ و ۱۳ میلیون ریال در نظر گرفته شده است.
دهقانی ضمن اشاره به یکی دیگر از تغییرات جدید آئیننامه کمکهزینه تحصیلی افزود: وضعیت پرداخت کمکهزینه به دانشجویانی که در مقطع کارشناسی و کارشناسیارشد از کمکهزینه تحصیلی استفاده نکرده و در ادامه در یکی از رشتههای پزشکی ادامه تحصیل میدهند، مورد بررسی قرار گرفته و به جهت اینکه نیمسالهای تحصیلی در رشته پزشکی به صورت پیوسته است، مقرر شد مجموع نیمسالهای مجاز برای دریافت کمکهزینه (مجموع سقف نیمسالهای مقاطع کاردانی تا دکتری) مبنای محاسبه قرار گرفته و اقدام شود، یعنی اگر کسی قبلاً در مقطع کارشناسیارشد از این تسهیلات استفاده کرده است، به میزان چهار نیمسال تحصیلی کسر و مابقی پرداخت خواهد شد.
معاون هماهنگی و نظارت راهبردی شورای توسعه فرهنگ قرآنی به برخی از مواردی که به صورت پیشنهاد از سوی اعضای مجمع مشورتی ارائه شد، اشاره کرد و گفت: برخی از این موارد تصویب شد و برخی دیگر به مطالعه و بررسی بیشتر نیاز داشت که توسط دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وی گفت: «ایجاد زمینه برای بهرهمندی از تخصص و مهارتهای مشمولان در توسعه فرهنگ قرآنی»، «ایجاد سامانه الکترونیکی جهت دریافت مدارک و ارائه خدمات آنلاین»، «پیگیری از سازمان برنامه و بودجه برای ارتقای اعتبار برنامه»، «انجام مطالعه در خصوص عادلانه بودن حمایتها در مقاطع مختلف و میزان تأثیر آنها»، «توسعه منابع لازم برای حمایت از حافظان و قاریان ممتاز قرآنی»، «اضافه کردن مراکز آموزشی پژوهشی حوزوی برای بهرهمندی از کمک هزینه» و … از جمله موارد مطرح شده از سوی اعضای مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی بود.
دبیر مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی در خصوص دستور دوم این جلسه بیان کرد: با توجه به اینکه آئیننامه هیئت حفظ کرامت چهرههای شاخص قرآنی در جلسه ۴۴ شورای توسعه فرهنگ قرآنی سال ۱۳۹۷، مورد تصویب قرار گرفته است و تداوم اجرای آن بعد از چهار سال منوط به بهروزرسانی مجدد در شورا شده است، لذا در این جلسه نظرات اعضای مجمع مشورتی گرفته شد تا انشاءالله در جلسه بعدی شورا طرح و تصویب شود.
دهقانی در پایان به برخی نکات که مقرر شد بر اساس نظرات اعضا و در صورت تصویب شورای توسعه فرهنگ قرآنی در بهروزرسانی این آییننامه لحاظ شود اشاره کرده و گفت: عضویت حوزه علمیه و یک نفر از انجمن خادمان قرآن در ساختار این هیئت و همچنین واگذاری تعیین مسئولیت دبیر و دبیرخانه به خود هیئت بعد از فعال کردن آن از جمله این پیشنهادها بود.