پ

عبدالعلی براتی، رئیس اداره امور قرآنی اداره‌کل تبلیغات اسلامی استان قم در گفت‌وگو با ایکنا گفت: آزمون ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کشور به‌عنوان بزرگترین رویداد قرآنی در دو مرحله کتبی و شفاهی بدون محدودیت سنی، جنسی، مذهبی و حتی اتباع دارای مدرک شناسایی، همه ساله برگزار می‌شود.

وی افزود: مرحله اول آزمون(کتبی) با شرکت ۱۲ هزار و ۲۸۰ نفر و با رشد ۲۰ درصدی نسبت به سال گذشته در ۸۵ حوزه محل آزمون در سراسر کشور در روز جمعه، ۱۴ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ و در سه رشته ۱۰، ۲۰ و حفظ کل قرآن کریم برگزار شد. مرحله شفاهی این آزمون نیز هر سال در اواخر تیرماه و با راهبری دبیرخانه ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم برگزار می‌شود.

براتی ادامه داد: نتایج اولیه مرحله اول آزمون(کتبی) در ۳۰ خردادماه از طریق سایت تلاوت سازمان دارالقرآن‌الکریم به اطلاع داوطلبان رسانده شد. داوطلبان مجاز، در این مرحله به کسب یکی از مدارک دیپلم، فوق‌دیپلم، کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکتری موفق می‌شوند که سال گذشته در قم حدود ۱۵۰ نفر موفق به دریافت مدارک فوق شدند.

رئیس اداره امور قرآنی اداره‌کل تبلیغات اسلامی استان قم بیان کرد: در این مرحله تکلیف سه مدرک دیپلم، فوق‌دیپلم و کارشناسی به‌طور قطعی روشن می‌شود و کسانی که موفق به کسب نمره‌های بیشتر شوند به مراحل بالاتر یعنی کارشناسی‌ارشد و دکتری هدایت می‌شوند.

وی با بیان اینکه قم نسبت به جمعیت و درصد قبولی، رتبه اول کشور را در مرحله کتبی اخذ کرد، گفت: از تعداد ۷۱۵ نفر شرکت‌کننده در قم، ۵۳۰ نفر یعنی در حدود ۷۵ درصد قبول شدند و حد نصاب برای حضور در مرحله دوم، یعنی آزمون شفاهی را کسب کردند، همچنین قم با ۴۶۸ نفر بانو و۲۴۷ نفر آقا، رتبه پنجم از نظر تعداد شرکت‌کننده را به خود اختصاص داد.

براتی گفت: آزمون شفاهی در رشته‌های حسن حفظ، تجوید، صوت، لحن و وقف و ابتدا در دو نوبت برگزار و توسط شش داور متخصص در هر رشته این سنجش انجام می‌شود و تمام افرادی که به مرحله شفاهی ۱۴۰۳ راه یافته‌اند مختار هستند در نوبت اول(تیرماه) یا نوبت دوم(آبان‌ماه) و یا هر دو نوبت شرکت کنند.

وی با بیان اینکه هر استان متناسب با برنامه‌ریزی خود، تاریخ دقیق آن را به اطلاع حافظان می‌رساند، تصریح کرد: در قم نوبت اول شفاهی از سوم مرداد آغاز و تا سیزدهم همین ماه در اداره‌کل تبلیغات اسلامی استان ادامه دارد؛ نتایج نیز اواخر شهریورماه از طریق سایت تلاوت به اطلاع داوطلبان می‌رسد و کسانی که موفق به کسب نمره لازم نشوند، بار دیگر در آبان‌ماه می‌توانند در آزمون شرکت کنند.

رئیس اداره امور قرآنی اداره‌کل تبلیغات اسلامی استان قم در پایان اظهار کرد: چنانچه افرادی موفق به قبولی در آزمون‌های کتبی و شفاهی نشوند، مجدداً می‌توانند در آزمون کتبی سال بعد که از بهمن‌ماه فرآیند آن آغاز می‌شود، ثبت‌نام کنند.

گفت‌وگو از مهنوش بهروز

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.