به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی و اطلاعرسانی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین سلیمانی، مدیرکل دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیتهای تبلیغی و ترویجی قرآن کریم با حضور در برنامه «سلام خبرنگار» شبکه خبر به ارائه توضیحاتی در مورد «سامانه جامعه اطلس قرآنی کشور» پرداخت و گفت: جانمایی تمام موسسات حاضر در «سامانه حمد» در این اطلس مشخص شده است، موسسات موجود در این سامانه نیز خدمات مختلف اعم از دورههای آموزشی حفظ، روخوانی و روانخوانی قرآن کریم را ارائه میدهند.
مدیرکل دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیتهای تبلیغی و ترویجی قرآن کریم در مورد تعداد موسسات قرآنی حاضر در این سامانه نیز افزود: در «سامانه حمد» اطلاعات سه هزار و ۴۰۰ موسسه بارگذاری شده است که حدود دو هزار موسسه آن در «سامانه جامعه اطلس قرآنی کشور» به مخاطبان قرآنی خدمات میدهند.
سلیمانی بیان کرد: بر اساس فراخوانی که ارائه شده است، پس از رونمایی از «سامانه جامعه اطلس قرآنی کشور» موسسات وظیفه خواهند داشت، اطلاعات خود را از طریق مراجعه به سامانه تکمیل کنند و برخی از موسسات هم که اطلاعات خود را قرار ندادهاند، باید اطلاعات خود را تکمیل کنند.
وی در ادامه در خصوص نوآوریهای قرآنی نیز بیان کرد: تکلیفی از سوی شورای توسعه فرهنگ قرآنی به ما واگذار شد که بر اساس آن کارگروه توسعه صنایع خلاق و دانشبنیان قرآنی را تشکیل دادیم. تا کنون شش جلسه این کارگروه تشکیل شده و نمایندگان دستگاههای قرآنی که در حوزه صنایع نرم و خلاق فعالیت دارند در جلسات حضور یافتهاند، حتی موسسات خلاق و دانشبنیانی که از معاونت علمی ریاست جمهوری مجوز گرفته و در حوزههای قرآنی فعال بودند نیز پای کار آمدهاند و موضوعات مختلف به بحث و گفتوگو گذاشته شد.
مدیرکل دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیتهای تبلیغی و ترویجی قرآن کریم در ادامه اظهار کرد: ماحصل این جلسات تدوین یک سند کاربردی و پیشنهادی شد که براساس آن وظایف تمام دستگاهها مشخص شده است. قرار است این سند در کمیسیون توسعه فعالیتهای تبلیغی ترویجی قرآن کریم طرح و بررسی شود و پس از تصویب توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به دستگاههای مورد نظر ابلاغ خواهد شد.
سلیمانی در مورد مردمیسازی فعالیتهای قرآنی نیز اظهار کرد: دستگاههای اجرایی به صورت مستقیم بسیاری از فعالیتها را نمیتوانند انجام دهند، به عنوان مثال اگر در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بخواهیم دورههای آموزشی بگذاریم خودمان به صورت مستقیم امکان برگزاری این دورهها را نداریم و موسسات مردمی به عنوان بازوهای قرآنی که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یا سازمان تبلیغات اسلامی مجوز گرفتهاند، این کار را انجام میدهند.
وی تصریح کرد: البته جلسات کارگروه مردمیسازی فعالیتهای قرآنی نیز در حال برگزاری است و مشاورههایی که خود موسسات مردمی به ما ارائه میدهند در کارگروه مطرح و چنانچه مناسب باشد مصوب شده و به سایر دستگاهها هم ابلاغ میکنیم.
مدیرکل دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیتهای تبلیغی و ترویجی قرآن کریم در پایان در مورد برگزاری سلسلهنشستهای حکمرانی قرآنی نیز تصریح کرد: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سه سطح یعنی دولت قرآنی، امور قرآنی و فعالیتهای قرآنی در حال کار هستیم، در سطح دولت قرآنی ما موظفیم کاری کنیم که تمام ارکان نظام جمهوری اسلامی بر مبنای قرآن کریم حکمرانی کنند و هر تصمیمگیری که جاری میشود بر مبنای قرآن باشد، از این رو با تدبیر معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد سلسله نشستهای حکمرانی قرآنی برگزار شده است که تا به امروز شخصیتهای مختلف دولتی در این جلسات حضور پیدا کردند.