به گزارش ایکنا از قم، حجتالاسلام والمسلمین علی تقیزاده، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در نشست کارشناسان قرآنی دانشگاههای سراسر کشور که عصر امروز یکم آذرماه در دانشگاه قم برگزار شد، اظهار کرد: درخصوص فعالیتهای قرآنی، یک چالش ریشهای داریم که تا آن را حل نکنیم، این فعالیتهای رونق نمیگیرد، اما این چالش را نسبت به مراسمهای مذهبی اهل بیت(ع) نداریم.
وی ادامه داد: افراد مذهبیها و آنانی که در خانوادههای دین مدار تربیت شدهاند، زمانیکه دچار مشکل میشوند به هیئت و ائمه معصومین(ع) پناه میبرند و نتیجه این مهم در برگزاری مراسم مذهبی بهخصوص ماه محرم و صفر مشهود است که حتی نیازی به حمایت دستگاههای اجرایی و نهادهای فرهنگی نیز ندارند.
رئیس سازمان دارالقرآن بیان کرد: اما درمورد قرآن کریم، شاهد مهجوریت کلام وحی هستیم، حتی خود فردی که قاری و حافظ است نیز وقتی به مشکلی برخورد میکنند باز هم به قرآن رجوع نمیکند و نظر این است که قرآن یک کتاب مقدس است و خواندن آن ثواب دارد. در حالیکه از منظر علما و بزرگان اگر میخواهیم به چهره امام زمان نگاه کنیم، قرآن را باز کنم و بخوانیم.
تقیزاده گفت: اگر توجه نهادهای قرآنی و فرهنگی در فعالیتها به قرآن کم شود، مردم به سمت قرآن نمیآیند، بنابراین جذب مردم به قرآن نیازمند اقدامات جدی است.
وی با بیان اینکه باید بررسی کنیم که چه اقداماتی باید انجام شود تا افراد احساس نیاز به قرآن را درک کنند، بیان کرد: جذب و شوق به قرآن نباید همیشه با جایزه ادامه داشته باشد. باید درباره این آسیب صحبت کرد.
فعالان قرآنی به معنای واقعی کلمه با قرآن مانوس باشند
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم ابراز کرد: یکی از لوازم برای احساس نیاز به قرآن این است که خود فعالان قرآنی به معنای واقعی کلمه در زندگی با قرآن مانوس باشیم، چرا که مخاطب به اعمال و رفتار ما نگاه میکند و میبیند کسی که سالها در زمینه قرآنی فعالیت دارد، نیازهای خود را با قرآن رفع نمیکند.
وی تصریح کرد: خداوند متعال در آیه ۱۸۷ سوره آل عمران میفرماید: «وَإِذْ أَخَذَ اللَّهُ مِيثَاقَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ لَتُبَيِّنُنَّهُ لِلنَّاسِ وَلَا تَكْتُمُونَهُ فَنَبَذُوهُ وَرَاءَ ظُهُورِهِمْ وَاشْتَرَوْا بِهِ ثَمَنًا قَلِيلًا فَبِئْسَ مَا يَشْتَرُونَ؛ و [ياد كن] هنگامى را كه خداوند از كسانى كه به آنان كتاب داده شده پيمان گرفت كه حتما بايد آن را [به وضوح] براى مردم بيان نماييد و كتمانش مكنيد پس آن [عهد] را پشت سر خود انداختند و در برابر آن بهايى ناچيز به دست آوردند و چه بد معاملهاى كردند».
تقیزاده با بیان اینکه قرآن کتاب زندگیست و تا زمانی که این جمله تبدیل به فرهنگ ساری و جاری در جامعه نشود، در برنامهریزیها دچار مشکل میشویم، ابراز کرد: فعالان قرآنی باید جوابگوی شبهات مردم باشند چرا که آیات قرآن کریم به این شبهات پاسخگوست.
وی اضافه کرد: تبیینهای قرآنی پاسخ بسیاری از گرههای ذهنی و آشفتگی ذهنی جوانان امروزی را میدهد و در این راستا سازمان دارالقرآن دو ماموریت اساسی آموزش همگانی قرآن با تاکید بر تدبر در منظومه فکری رهبر معظم انقلاب و دوم گفتمانسازی مفاهیم قرآنی را برعهده دارد چرا که مفاهیم قرآنی، باید سبک زندگی شود.
یادآور میشود، این نشست قرآنی از صبح امروز در دانشگاه قم آغاز شده و تا فردا دوم آذرماه ادامه دارد.